Międzynarodowy Dzień Gofra i wiosenne kanapki
MIĘDZYNARODOWY DZIEŃ GOFRA
Gofry są znaną słodkością z wakacyjnych wyjazdów nad morze. W marcu, choć mogłoby się wydawać, że latem, obchodzimy Międzynarodowy Dzień Gofra. Z tej okazji uczniowie klas młodszych na jeden dzień zamienili się w małych cukierników. Poznaliśmy przepis na przepyszne gofry, skompletowaliśmy składniki i przystąpiliśmy do pracy. Następnie z ochotą zajadaliśmy się chrupiącym przysmakiem, któremu nie mogliśmy się oprzeć!
WITAMINKI DLA CHŁOPCZYKA I DZIEWCZYNKI
Wiosna niesie ze sobą nowalijki, czyli pierwsze wiosenne warzywa, które po zimie możemy spotkać na straganach. Dlatego i my wybraliśmy się na spacer do sklepu po chrupiące warzywa. Tym razem nasi młodzi kucharze wykonali kolorowe wiosenne kanapki. Na stole królowały pomidory, sałata, zielony ogórek, rzodkiewka. Każdy z radością skomponował kanapkę wg własnego pomysłu. Podczas pracy kształciliśmy odpowiednie nawyki żywieniowe, rozwijaliśmy kreatywność, samodzielność oraz dbałość o higienę. Nic nie smakuje lepiej jak własnoręcznie wykonana przekąska!
Opracowała Agnieszka Woźna
Międzynarodowy Dzień Gofra i wiosenne kanapki
Międzynarodowy Dzień Gofra i wiosenne kanapki w klasach młodszych
Przygotowały: Agnieszka Woźna, Maria Lemanik, Paulina Kwapisz