Wiosenne kanapki w klasie 4-5 uA
Dnia 25 kwietnia uczniowie klasy 4-5 uA wspólnie wybrali się na zakupy do pobliskiego sklepu, podziwiając poranne piękno parku, przez który przechodzili.
Po zakupach wszyscy zabrali się do pracy. Wykonali kolorowe wiosenne kanapki z ulubionymi składnikami.
Uczniowie dowiedzieli się z jakich produktów składa się zdrowa kanapka oraz wypróbowali własne pomysły. Kanapki nie tylko były smaczne, zdrowe, ale i pięknie ozdobione.
Dzięki takim zajęciom dzieci kształtowały odpowiednie nawyki żywieniowe, rozwijały kreatywność, wyobraźnię oraz dbałość o higienę podczas spożywania posiłków. Wszyscy wspólnie stwierdzili, że powtórzymy jeszcze zajęcia z wspólnego przygotowywania posiłku (niekoniecznie śniadania) i prawidłowych zasad żywienia.
Wiosenne kanapki w klasie 4-5 uA
Artykuł przygotowała: Barbara Pierzchawka